fbpx

Yoni? Wat of wie is dat?

Laten we beginnen bij het begin. Yoni is hét tantra woord voor ons vrouwelijk geslachtsorgaan. We hebben het dan over de baarmoeder, maar ook de vagina & vulva. Het bekkengebied dus van de vrouw.

Naast deze term staat yoni ook verbonden met oorsprong, rustplaats, vrouwelijke energie, de bron van alles volgens Sanskriet. De bron van kennis volgens tantra.

Voor mezelf koppel ik er de basis, de veiligheid aan vast. De plaats waar we als vrouw gaan creëren, onze inner tempel.

Een lingam verwijst dan weer naar het mannelijke.

Yoni

Leer jezelf kennen

Door het spirituele pad te bewandelen zal je jezelf meer leren kennen, je komt sterker in je kracht staan. Je omarmt het leven inclusief seksuele energie.

Want we hebben geleerd ons tijdens het vrijen te richten op ‘het hoogtepunt’ aka het ontvangen van zaad en/ of klaarkomen maar waar is de focus heen van ‘het genieten’? 

We zouden volgens Regena Thomashauer – erbij gebaat zijn om veel meer nadruk te leggen op het genot. Het orgastische gevoel zonder dat het meteen om daadwerkelijke orgasmes gaat. Meer: de stroom van energie die je in je yoni voelt, en die jou vult, de kundalini energie, dié is belangrijk.

Jouw kracht

Meer zelfvertrouwen, zelfzeker zijn, stralend door het leven,…. Dat is jouw kracht. Dat is wat ik iedereen gun.

En dus neem ik jou mee in de wonderlijke reis naar het yonisteamen, v-stomen, yoni Steaming, baarmoederstomen, zoals jij het wilt noemen. 😉 

Op de hoogte blijven van nieuwtjes?