fbpx

Waarom vagina stomen

Waarom heeft Vaginaal stomen tal van  voordelen. Welke zijn dat dan? We spreken over voordelen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak. 

Ik lijst ze even voor jou op. Heb je toch nog vragen? Geen probleem, dan zend je me gewoon een berichtje en dan antwoord ik heel graag persoonlijk. 

voordelen

Alle voordelen op een rijtje

 • menstruatieklachten ondersteunen 
 • menstruatiecyclus bijsturen 
 • ongewenste geurtjes down under verminderen 
 • vaginale droogte tegengaan 
 • vagina & baarmoeder helen na de bevalling 
 • vruchtbaarheid vergroten
 • emotioneel balans verkrijgen door de zachtheid & warmte die we toevoegen in het ritueel.
 • Je lichaam verwarmen 
 • Ontspanning & bezinning teweegbrengen in jouw lichaam
 • Je tuned in met jezelf
 • Je komt in contact met je vrouwelijke energie
 • Jouw eerste en tweede chakra krijgen warmte, liefdevolle energie én de juiste kruiden. 

Enkele bedenkingen

 • Ik heb mijn regels, mag ik stomen? 
    • Het is beter om NIET te stomen tijdens je maandstonden. Tijdens het stomen stimuleren we de bloedcirculatie en daardoor kan je heviger gaan bloeden.
    • Je kan wél stomen als je last hebt van oude bloedresten (bruin) OF bij tussentijdse kleinere bloedingen tijdens je cyclus. Dit kan wijzen op een vermoeide baarmoeder en dit is wél te behandelen met een stoomsessie. 
 •  Ik ben zwanger, kan ik stomen? 
    • Tijdens de zwangerschap stoom je best niet. Er is te veel circulatie en warmte voor de baarmoeder waardoor een vroeggeboorte gestimuleerd wordt. 
    • Wil je toch stomen ter voorbereiding van de bevalling? Neem dan even contact op zodat ik jou het juiste advies kan doorverwijzen.
 • Ik heb een zwangerschapswens, kan ik dan een stoomsessie boeken?
    • Je stoomt dan best net na je menstruatie om alles te reinigen. Vanaf dag 9 spreken we van een eisprong en gaan we niet meer stomen. Dit omdat je de bevruchting én het innestelen niet wil verhinderen. 
 • Ik heb het helemaal niet graag warm en heb heel vaak last van opvliegers. Is het stomen iets voor mij?
    •  Ja, er zijn kruiden die je verkoeling kunnen brengen en die je lichaam in balans kunnen brengen. Je kan perfect een stoomsessie inboeken.
 • Ik heb last van gele/ groene/ witte en eventueel geurende afscheiding wat nu?
    • Deze kleur van afscheiding wijst dikwijls op een infectie, ontsteking. De kruiden hebben een desinfecterende werking tijdens jouw stoomsessie. Er kan worden gestoomd.
 • Hoe gaat het stomen in zijn werk? Moet ik op water gaan zitten dat in toilet hangt? 
    • Je zit tijdens een stoomsessie van ‘Baarmoederkruiden’ nooit op toilet om te stomen. Ik beschik over een mooie houten stoomstoel en deze geeft jou ook meteen de juiste houding. Daarnaast gaat het bij een stoomsessie ook over de verbinding die je maakt met jezelf en dit doen we in een liefdevolle, warme omgeving.
 • Zit ik op een hete damp?
    • De stoom heeft een gepaste warme aangename temperatuur. Bovendien zorgt een gepaste afstand dat deze wel tegen jouw huid komt en zo zijn werking doet. Er is geen sprake van een onveilige situatie.