fbpx

Stoombehandeling aan huis

Vaginaal stoombad, yoni stoombad, yoni steam, womb steaming, stomen van het bekkengebied, allemaal gelijkaardige termen voor de kruidige sauna die we onze vagina & baarmoeder gaan geven. 

De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder. 

Vaginaal stomen wordt gebruikt ter ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclusklachten zoals menstruatiepijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling of trauma én zelfs bij de overgang.

Al jaren geleden kwam het stomen voor in onze Oosterse cultuur en nu krijgt het, godzijdank, bekendheid in onze Westerse samenleving. Ik neem je graag mee in deze wondere wereld. 

stoomseat

Hoe verloopt een womb steaming @ home?

Het hurken van vrouwen over een pot met dampende kruideninfusie en het omwikkelen van een grote handdoek om hun benen zodat de stoom niet kan ontsnappen is een vaak gezien beeld.  
De stoom komt zo op een zachte manier de vagina en baarmoeder binnen.
De duur van dit ritueel kan verschillend zijn van 10-30 min. naar behoefte en aanvaardbaarheid. 
 
Wanneer je bij mij een vaginale stoomsessie aan huis boekt, neem je plaats op een stoomseat, een speciaal van hout ontworpen stoomkistje. Waarbij je voeten kunnen rusten op een zacht warme schapenvacht. En jouw lichaam in een heerlijk ontspannen houding plaats neemt. Onder het genot van een heerlijke warm kopje kruidenthee ontvang je een ontspannen stoomsessie die afgesloten zal worden met een aansluitende relaxatie. Vervolgens is er tijd en ruimte om het vervolg plan te bespreken. 
Deze behandeling duurt ongeveer 60 a 90 minuten en heeft plaats bij jou thuis. Uiteraard breng ik alle nodige materiaal mee. 

Let er wel op dat deze sessie aan huis er vooral is om kersverse moeders te ondersteunen bij hun herstel. Is jouw baby tussen 0 en 6 maand? Dan kan je een afspraak inboeken. 

Welke investering maak jij?

 Deze behandeling bestaat uit;

 • de service aan huis 
 • een intake gesprek waarbij we bespreken wat jouw noden zijn
 • kwalitatieve kruiden op maat voor jou samengesteld 
 • een intieme ceremonie die jou terug in jouw vrouwelijke kracht brengt
 • een heerlijke kop kruidenthee 
 • je gebruikt een stoomjapon zodat de kruiden het optimale werk kunnen doen
 • ruimte voor jezelf waarin je de warmte toelaat en kan ontspannen
 • na de stoomsessie begeleid ik jou tijdens een relaxatie en is er mogelijkheid om te reflecteren over jouw ervaring
 • Inclusief reiskost binnen Vlaanderen. 

Voor de prijs van 95€ kom ik naar jou thuis én kan jij genieten van 90 minuten qualititime.

Boek nu!

Omdat ik gedurende de maanden april tem juni in Sint Niklaas een prachtige ruimte full time huur is het niet mogelijk in deze periode bij jou aan huis te komen. Wens je dit toch? Zend me een mailtje en dan kijken we wat ik voor jou kan doen. 

Voordelen van vaginaal stomen

Er zijn in mijn ogen alleen maar voordelen verbonden aan het stomen. ALS je het stomen correct uitvoert natuurlijk. 

Ik som er graag enkele voor je op: 

 • De samenstelling van de kruidenmix helpt je om te verbinden met je lichaam en je vrouwelijkheid. 
 • De geneeskrachtige kruidenmix helpt om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen (denk aan vruchtbaarheid vergroten, afvoeren van “oud” bloed, onregelmatige cycli helpen regelen, afwijking in vaginale afscheiding).
 • De bloedstroom bij je intieme gebieden wordt verhoogd, hierdoor neemt het zuurstofgehalte toe en gaat de stofwisseling omhoog. 
 • Het helpt om de spier- en bindweefsellagen van het bekken en baarmoeder te ontspannen wat resulteert in pijnstilling en rustgevend effect (denk ook aan de voordelen hiervan bij vaginisme, ruptuur na geboorte, menstruatie pijn, pijn bij geslachtgemeenschap, verzakking baarmoeder).
 • Het ondersteunt de reiniging van je vagina en baarmoeder.
 • Het helpt bij de genezing van aambeien.
 • Stomen helpt bij de ongemakken van overgang.
 • Bij emotionele moeilijkheden kan stomen een helend & verzachtend effect hebben.
 • Versnelde heling en tonus van het perineum na de bevalling.

Die laatste, stomen na de bevalling, is zowat de meest gekende reden van stomen. Hier en daar zijn er enkele doula’s die zich hierin al hebben verdiept en ik kan hen alleen maar aanmoedigen. Maar ook los van zwangerschap zijn er heel wat voordelen. 

**Let wel op, dit alles telt niet als medische claim. Overleg steeds met je behandelend arts of therapeut. 

voordelen