fbpx

Reiki - sessie/ behandeling

Wat is Reiki

Reiki is een eeuwenoude techniek die je helpt te ontspannen en emotionele blokkades los te maken. Tijdens een behandeling lig je aangekleed op een massagetafel en gaat de behandelaar met je lichaamsenergie werken. Ideaal bij stress en spanning.

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekent Universele en “Ki” staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft.
Reikimasters gebruiken een techniek om deze universele levensenergie vanuit hun handen over te brengen naar de ontvanger.
Om je zo te helpen met een genezingsproces, of dit nu fysiek, emotioneel of spiritueel is.

Een woordje uitleg & kanttekeningen

Er zijn vele misvattingen over reiki. Het belangrijkste is dat het geen vervanging voor klassieke geneeskunde is.

Wel een mooie aanvulling denk aan ondersteuning om genezing te versnellen en pijn te verminderen. Je pakt klachten dan meer holistisch aan i.p.v. enkel fysiek.

Het is goed om te beseffen dat het geen wondermiddel is dat je van al je klachten afhelpt. 

Maar dat wil nog niet zeggen dat het niet echt of onzin is. Zelfs op Pubmed is er bewezen wetenschappelijk onderzoek te vinden over deze methode.

Kijkende naar kwantumfysica (waarbij wordt uitgegaan van energie) is het zo zweverig niet. Het is vooral een kwestie van ervaren i.p.v. verklaren.

Tot slot: Ik ‘heel’ jou niet, ik help je jezelf te helen. Het is daarnaast vooral ook belangrijk wat jij na de sessie doet in je dagelijkse leven.

Reserveer jouw reiki sessie

Je kan onderstaand jouw sessie reserveren. Op regelmatige basis krijg ik de vraag of dit ook voor kinderen werkt. Ik antwoord altijd ja. Of het voor hen ook zo ontspannend is? Dat is de bedoeling. Let wel op, als je kind gewoon wil zitten op de tafel of wil rondlopen en alles “afkijken” dan mag dat uiteraard en behandel ik je kindje op deze manier. 

Mijn specialisatie is nog steeds in combinatie met yoni steamen omdat je dan heel erg diep kan gaan werken op trauma dat zich binnen het bekkengebied speelt. Uiteraard kan je ook een losse reiki sessie boeken. 

Stoomsessie