fbpx

Holistische harmonie: de combinatie van perinatale counseling & yoni steam

perinataal counselor

In deze blog vertel ik je graag over waarom ik een opleiding als perinataal counselor volgde én deze kennis combineer met mijn werk als yoni steam facilitor. Lees even mee. 

Hoe het begon

Toen ik na mijn derde baby terug aan de slag ging in mijn job in hoofdberoep was het voor mij al snel duidelijker dan tevoren. Ik had het erg lastig met de werkdruk en de ratrace die dagdagelijks door ons en rond ons heen gaat. Dat in combinatie met het ontzwangeren van 3 kort opeenvolgende baby’s zorgde er voor dat ik op zoek ging naar een zachte vorm van ondersteuning. Iemand die me even kon helpen dragen. Die naar me luisterde. 

Zelf had ik al jaar & dag een geweldige Reiki healer waar ik terecht kon. En toen gebeurde het. 
Ik botste op een opleiding als perinataal counselor en voelde meteen dat ik hier mee aan de slag moest. In de groep stak ik wel een beetje af tussen alle psychologen, vroedvrouwen & doula’s. 

Mijn doel was duidelijk, ook ik wou een extra zorg kunnen geven aan dames die  een zwangerschapswens hebben, die net als ik het lastig hadden met ontzwangeren of met zwanger raken.
En bovendien ook met alle andere kwalen waar je voor & na de bevalling mee te maken krijgt. 
En ik wou die ondersteuning niet op de klassieke manier doen. Niet dat daar iets mis mee is. maar ik geloof heel sterk in de holistische benadering. 

Waarom ik mijn opleiding als perinataal counselor combineer met mijn kennis als yoni steam facilitor.

De combinatie van perinatale counseling en yoni-stoombaden biedt een holistische benadering van de gezondheid en het welzijn van vrouwen tijdens de perinatale periode.
Perinatale counseling richt zich op het bieden van emotionele en psychologische ondersteuning aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en postpartumperiode. Het helpt hen omgaan met angsten, stress, veranderingen in hun lichaam en andere uitdagingen die zich kunnen voordoen tijdens deze levensfase.

Yoni-steamen, ook wel bekend als vaginale stoombaden, is een oud ritueel waarbij kruideninfusies worden gebruikt om de vagina te stomen. Dit wordt gedaan door te zitten boven een stoomkom met warme kruideninfusie.
Dat heeft helende eigenschappen voor het vrouwelijke voortplantingssysteem. Het kan helpen bij het verlichten van menstruatieklachten, het bevorderen van de bloedcirculatie, het reinigen van de baarmoeder en het herstellen van het evenwicht in de vagina. Lees hier alle voordelen

Het combineren van perinatale counseling en yoni-stoombaden biedt tal van voordelen voor vrouwen tijdens deze speciale fase van hun leven.
Ten eerste kan perinatale counseling vrouwen helpen om zich emotioneel en psychologisch voor te bereiden op de bevalling en het moederschap. Het kan hen helpen om eventuele angsten, twijfels of stress die ze ervaren aan te pakken en een gevoel van vertrouwen en empowerment te ontwikkelen.

Yoni-steamen kan een aanvulling vormen op perinatale counseling door fysiek welzijn te bevorderen. Ze kunnen helpen bij het verzachten van spierspanning in het bekkengebied, het bevorderen van genezing na de bevalling en het verminderen van ontstekingen. Bovendien kunnen de kalmerende eigenschappen van steamen vrouwen helpen ontspannen en zich beter in contact te voelen met hun lichaam tijdens deze intense periode.

Daarnaast kan de combinatie van perinatale counseling en yoni-stoombaden een diepere verbinding met het eigen lichaam en de innerlijke wijsheid van een vrouw bevorderen. Door middel van counseling kan ze inzicht krijgen in haar eigen emoties, overtuigingen en behoeften. Door yoni-stoombaden kan ze haar vrouwelijke energie en intuïtie versterken, en haar vermogen om in harmonie met haar lichaam te leven vergroten.

Al met al kunnen de combinatie van perinatale counseling en yoni-stoombaden een waardevolle ondersteuning bieden voor vrouwen tijdens de perinatale periode. Het kan hen helpen een evenwicht te vinden tussen lichaam en geest, emotionele uitdagingen aan te pakken en een diepere verbinding met zichzelf en hun innerlijke kracht te ervaren. Door deze holistische aanpak kunnen vrouwen met meer vertrouwen en veerkracht hun zwangerschap, bevalling en moederschap omarmen.

Belangrijke sidenote:

Het is belangrijk op te merken dat perinatale counseling en yoni-steamen complementaire benaderingen zijn en geen vervanging voor medische zorg. Het is geen of of verhaal. Maar een combinatie van beide benaderingen is aan te raden.