fbpx

Heilige driehoek; je hart, keel & bekkengebied

Ons bekkengebied, hart en keel zijn een energetische, heilige driehoek waar intuïtie, vertrouwen en expressie uit voort vloeien.

Echter, dat voort vloeien kan alleen maar als alles ‘netjes’ in balans is natuurlijk. Als er eentje uit balans is, zijn ook de andere energievelden geïmpacteerd.

Ik geef je heel graag even wat uitleg zodat je weet hoe het juist werkt en zodat je weet hoe je meer expressie kan gaan ervaren en op je intuïtie kan vertrouwen.✨

Heilige driehoek

Bekkengebied & hart

In de traditionele Chinese Geneeskunde zijn hart en baarmoeder intrinsiek met elkaar verbonden, het hart pompt het bloed waar de baarmoeder afhankelijk van is voor een optimale werking.
 In ruil daarvoor gaat de baarmoeder ermee akkoord om emotie op te slaan die het hart en de andere organen anders negatief kunnen beïnvloeden.

Het hart geeft aan de baarmoederhals aan om zich te openen tijdens geboorte, ovulatie en menstruatie. Een uitgeput hart leidt tot verstoring in het ritme van de baarmoeder.

Heel concreet; wanneer je heel intens verdriet ervaart zal het hart zo van streek zijn dat het deze info niet correct geeft aan de baarmoeder, de kans dat je later menstrueert is dus groot. Idem met vroeg geboortes of net over tijd gaan. Dit toont perfect aan dat hier een link is tussen hart en bekkengebied. 

Bekkengebied & keel

Net na de bevruchting, in de eerste  2 weken  van de zwangerschap, wanneer we spreken van een embryo. Worden er op de embryo (onder andere) 2 belangrijke kenmerken gevormd.
Zoals het membraan dat de mond vormt en het membraan dat de openingen van de voortplantings- en urinewegen vormt.

Als je dan gaat kijken naar je lichaam merken we het volgende op. Je ruggengraat is opgebouwd uit heel veel bindweefsel. En dat zelfde bindweefsel loopt door het midden van je lichaam helemaal van je staartbeen omhoog tot aan het puntje van je tong. 

Heb je soms voor dat je kaak vast zit? Dan zitten waarschijnlijk je bekkenbodemspieren ook vast of omgekeerd. 

Heel concreet: knarsetanden, gespannen kaken,… wijzen heel vaak op spanning. En de kans is het grootste dat die spanning zich vooral in je bekkengebied afspeelt. 

Yoni Steam
Stoomsessie

Tot slot...

Begrijp je hoe deze 3 belangrijke punten met elkaar verbonden zijn?

Jouw hart staat gelinkt aan jouw vertrouwen. Je keel aan expressie, je bekkengebied aan intuïtie.

Hoe voel jij je? Heb je een zwakke plek die er op regelmaat voor zorgt dat je uit balans bent? Of vind jij dat je goed in balans bent? 

Wees welkom, lieve dame. 
Ik draag je graag. 

Boek hier een moment voor jezelf. Kies een datum in de kalender.
Liever nog even de voordelen van een stoomsessie lezen? Dat kan hier.